ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
Υλικά:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 4 αυγά μικρά
- 1/2 κιλό φέτα
- 400 γρ αλεύρι φαρίνα
- 1 ντομάτα (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης (προαιρετικά)
- Ελάχιστη ρίγανη (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα, ρίχνουμε τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά και έπειτα βάζουμε το γάλα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη φαρίνα και ξανά ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μη σας ανησυχήσει που θα είναι πολύ νερούλη γιατί έτσι πρέπει.
- (Εάν θέλετε να την κάνετε λεπτή τότε τη βάζετε σε αρκετά μεγάλο βουτυρωμένο ταψί.
- Αν την θέλετε χοντρή σε μικρότερο).
- Αφού τη βάλουμε στο ταψί μπορούμε να αραδιάσουμε επάνω λεπτές ροδέλες ντομάτας, πιπεριές και ελάχιστη ρίγανη.
- (Άν θέλετε αφαιρείται κάποιο από αυτά τα υλικά ή μπορείτε και να την ψήσετε σκέτη).
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη