Τυρόπιτα ρολό με κρέμα μπεσαμέλ

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ


Υλικά

Για τη γέμιση
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • 250 γρ γραβιέρα
  • 200 γρ κασέρι

Για τη μπεσαμέλ
  • Ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιες Αλεύρι
  • Γάλα όσο πάρει να γίνει σφιχτή
  • 2 Αυγά
  • Πιπέρι

Για το ζυμάρι
  • 800 γρ Αλεύρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • Νερό όσο πάρει (περίπου 400 γρ )

Χυλός για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 αυγό
  • 30 ml γάλα
  • 2 κουταλιες σούπας λάδι
  • Μια πρεζα αλάτι


Εκτέλεση

  1. Φτιάχνω πρώτα το ζυμάρι.
  2. Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνω ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Το αφήνω να ξεκουραστεί μισή ώρα ή και περισσότερη .
  3. Εν τω μεταξύ φτιάχνω την γέμιση.
  4. Πρώτα βάζω το λάδι με το αλεύρι να ψηθεί λίγο όχι να πάρει χρώμα, ίσα για να μην έχει την γεύση αλευριού και σιγά σιγά ρίχνω το γάλα ανακατεύοντας δυνατά να μην σβολιασει και να γίνει μια σφιχτή μπεσαμελ.
  5. Ρίχνω τα τυριά που έχω τρίψει, τα αυγά χτυπημένα και πιπέρι.
  6. Ανοίγω ένα ένα τα φυλλα τα λαδώνω, βάζω τη γέμιση στην άκρη και τυλίγω σε ρολό όπως δείχνω στη φωτογραφία.
  7. Αφού τα τελειώσω όλα τα αλείφω με τον χυλό που χτυπάω με τα παραπάνω υλικα και ψήνω την πίτα σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα πάνω και κάτω.

Τυρόπιτα με μπεσαμέλΤυρόπιτα με μπεσαμέλΤυρόπιτα με μπεσαμέλΤυρόπιτα με μπεσαμέλ

ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni