ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Υλικά για τη ζύμη:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα 250 γρ. φρεσκο γάλα χλιαρό
1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1/2 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εμένα μου πήρε 450 γρ)
Για τη γέμιση:
100 γρ. γραβιερα
100 γρ. μυζηθρα
100 γρ. κατικι Δομοκού
1 αυγό
δυόσμος,
100 γρ. γραβιερα
100 γρ. μυζηθρα
100 γρ. κατικι Δομοκού
1 αυγό
δυόσμος,
πάπρικα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ πρώτα τη μαγιά με το γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ πρώτα τη μαγιά με το γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμωνουμε και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με πετσέτα μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα το αυγό, τα τυριά πατώντας τα με ένα πηρούνι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με το πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα, βάζουμε τη γέμιση στην άκρη, κλείνουμε, αλείφουμε με γάλα και σουσάμι και ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 200 στον αέρα 20-25 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza