ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ
Ένα υπέροχο δεκατιανό για τα παιδιά και όχι μόνο...
Υλικά
- 180 γρ. χλιαρό γάλα
- 180 γρ. γιαούρτι
- 140 ml ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 700 γρ. περίπου αλεύρι
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για τη Γέμιση
- σφιχτή μπεσαμέλ (με 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ελαιόλαδο και γάλα τόσο όσο για να γίνει σφιχτή)
- τυρί φέτα τριμμένη
- γραβιέρα τριμμένη
- αυγό
- πιπέρι
- 1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα για το άλειμμα
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη έριξα τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και τα ανακάτεψα.
- Πρόσθεσα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζύμωσα μέχρι να γίνει ένα μαλακό και λείο ζυμαράκι.
- Το χώρισα σε είκοσι ζυμαράκια, τα έκανα μπαλάκια και ένα - ένα τα άνοιξα με τον πλάστη.
- Έκανα μια χαρακιά από τη μέση προς τα κάτω, έβαλα τη γέμιση, το γύρισα γύρω - γύρω και το έκλεισα από κάτω.
- Τα άλειψα με αυγό αραιωμένο με μια κουταλιά γάλα, τα βούτηξα σε σουσάμι και έψησα στους 180 με 190 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
- Γέμιση βάζουμε ό,τι θέλουμε.
- Έγιναν πολύ νόστιμα!
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!