Χαλβάς Σιμιγδαλένιος δίχρωμος

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΔΙΧΡΩΜΟΣ

Απίστευτα νόστιμος!!!!

Υλικά

(μετράμε με τις κούπες του νεσκαφέ)
Για το Σιρόπι
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη ( θεωρώ ότι είναι αρκετό.. )
  • 1 βανίλια
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
  • 1 στικ κανέλας

Για το Χαλβά
  • 1 κούπα λάδι (1/2 σπορέλαιο + 1/2 ελαιόλαδο)
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • τριμμένο καρύδι ( σε κομματάκια, όχι σκόνη) 
  • Μπορείτε φυσικά να βάλετε (και) ό,τι ξηρό καρπό επιθυμείτε

Επιπλέον
  • 1/2 κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  2. Ταυτόχρονα σε άλλο μάτι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλω. 
  3. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε κανέλα, ξύσμα, καρύδια, και σιγά - σιγά το χυμό πορτοκαλιού (πιτσιλάει).
  5. Προσθέτουμε με μια κουτάλα προσεκτικά και σταδιακά το σιρόπι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε με κουτάλα το μείγμα του σιμιγδαλιού. 
  6. Περιμένουμε να τραβήξει το σιρόπι και μετά ρίχνουμε την επόμενη δόση. 
  7. Πριν δέσει, χωρίζουμε το μείγμα βάζοντας το μισό σε κατσαρολάκι. 
  8. Προσθέτουμε 1/2 κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να δέσει.
  9. Σε μια φόρμα στρώνουμε πρώτα ομοιόμορφα το σοκολατένιο μέρος και στη συνέχεια το κανονικό.

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Δημιουργός συνταγής: Rania Mantopoulou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget