ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΔΙΧΡΩΜΟΣ
Απίστευτα νόστιμος!!!!
Υλικά
(μετράμε με τις κούπες του νεσκαφέ)
Για το Σιρόπι
- 4 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη ( θεωρώ ότι είναι αρκετό.. )
- 1 βανίλια
- 1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
- 1 στικ κανέλας
Για το Χαλβά
- 1 κούπα λάδι (1/2 σπορέλαιο + 1/2 ελαιόλαδο)
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- τριμμένο καρύδι ( σε κομματάκια, όχι σκόνη)
- Μπορείτε φυσικά να βάλετε (και) ό,τι ξηρό καρπό επιθυμείτε
- 1/2 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ταυτόχρονα σε άλλο μάτι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλω.
- Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε κανέλα, ξύσμα, καρύδια, και σιγά - σιγά το χυμό πορτοκαλιού (πιτσιλάει).
- Προσθέτουμε με μια κουτάλα προσεκτικά και σταδιακά το σιρόπι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε με κουτάλα το μείγμα του σιμιγδαλιού.
- Περιμένουμε να τραβήξει το σιρόπι και μετά ρίχνουμε την επόμενη δόση.
- Πριν δέσει, χωρίζουμε το μείγμα βάζοντας το μισό σε κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε 1/2 κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να δέσει.
- Σε μια φόρμα στρώνουμε πρώτα ομοιόμορφα το σοκολατένιο μέρος και στη συνέχεια το κανονικό.
Ακολουθήστε μας στο Google News!