Χοιρινό με πράσα στη γάστρα



ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Υλικά
1 κιλό χοιρινό 
1,5 κιλό πράσα 
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί, εγώ βάζω λευκό γιατί μου αρέσει περισσότερο 
1 μεγάλο κρεμμύδι 
σάλτσα ντομάτας 
αλάτι 
πιπέρι 
μπούκοβο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση
Βάζω σε κατσαρόλα νερό να βράσει και ζεματίζω τα πράσα για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Έπειτα τα στραγγίζω. 
Τα ζεματίζω για να φύγει η κάψα τους.
Βάζω την κατσαρόλα να κάψει, ρίχνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρέας από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα.
Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί σοτάρω και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτω τη ντομάτα, λίγη ζάχαρη το πιπέρι, το αλάτι, το μπούκοβο, κόκκους μπαχάρι, κόκκους πιπέρι και το νερό.
Βάζω τα πράσα στη γάστρα, βάζω από πάνω το κρέας με τα υγρά του και ψήνω στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να αρχίζει να βράζει και μετά χαμηλώνω στους 180 και ψήνω για άλλη 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και το φαγητό να μείνει μόνο με το λαδάκι του.



Credits:
Ρήνα Κοντού
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ