Ζαμπονοτυρόπιτα Σουφλέ

Αφράτη ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανά φύλλα

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥΦΛΕ


Αφράτη και χρυσαφένια Ζαμπονοτυρόπιτα Σουφλέ που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι!


Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 700 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. διάφορα τυριά που λιώνουν (εγώ χρησιμοποίησα κασέρι και ρεγκάτο)
  • 300 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Λάδι για το άλειμμα των φύλλων


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα-ένα ενδιάμεσα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα τυριά και 3-4 φύλλα κρούστας, τα οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια.
  5. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το απλώνουμε πάνω από τα στρωμένα φύλλα στο ταψί.
  6. Σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα επίσης ένα-ένα.
  7. Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά από τα φύλλα.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget