ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥΦΛΕ
Αφράτη και χρυσαφένια Ζαμπονοτυρόπιτα Σουφλέ που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 700 ml γάλα
- 3 αυγά
- 300 γρ. διάφορα τυριά που λιώνουν (εγώ χρησιμοποίησα κασέρι και ρεγκάτο)
- 300 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα-ένα ενδιάμεσα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα τυριά και 3-4 φύλλα κρούστας, τα οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το απλώνουμε πάνω από τα στρωμένα φύλλα στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα επίσης ένα-ένα.
- Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά από τα φύλλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!