ΖΟΥΜΕΡΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
Υλικά:
Για την Πορτοκαλόπιτα:- 1 πακέτο φύλλα κρούστας (450 γρ.)
- 200 ml ηλιέλαιο
- 150 γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
Σιρόπι:
- 500 γρ ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 φλούδα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- Όσο ψήνεται η πίτα, κάνουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά βράζοντας το για 10' λεπτά.
- Αφαιρούμε κατόπιν την κανέλα και τις φλούδες που τις κρατάμε για να διακοσμήσουμε την πορτοκαλόπιτά μας.
Κρέμα:
- 1 κιλό γάλα light
- 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 150 γρ. Ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 80 γρ. Φρέσκο βούτυρο
- Στο τέλος ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170'C βάθους αέρα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10' περίπου λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το λάδι με την ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
- Κατόπιν το μπέικιν πάουντερ, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα των πορτοκαλιών, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
- Ανοίγουμε τη συσκευασία των φύλλων και όπως είναι ρολό κόβουμε σε φέτες (δείτε φώτο), τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ διαστάσεων 40×27 cm το οποίο βουτυρώνουμε.
- Ανοίγουμε τα φύλλα τσαλακωτά με τα χέρια μας τινάζοντας τα, ρίχνουμε το χυλό και με τα χέρια μας πάλι ανακατεύουμε να βραχούν καλά.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί ενώ ανοίγουμε τυχών φύλλα κολλημένα.
- Ψήνουμε στους 170'C βαθμούς μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.
- Δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο.
- Όσο είναι ζεστή, την τρυπάμε ελαφρώς με ένα ξυλάκι για σουβλάκια και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι όλο και κάνουμε την κρέμα ως εξής:
- Βάζουμε όλα τα υλικά τις κρέμας εκτός το βούτυρο σε κατσαρόλα αντικολλητική και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ενώ ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 λεπτά και την προσθέτουμε πάνω στην πορτοκαλόπιτα.
- Με τις φλούδες πορτοκαλιού που είχαμε βάλει στο σιρόπι κάνουμε την διακόσμηση της πορτοκαλόπιτας.
- Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου είναι η πιο ζουμερή πορτοκαλόπιτα και η πιο νόστιμη που θα έχετε δοκιμάσει.