ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΩΤΙΑ
Συνταγή από το παλιό τεφτέρι της μαμάς!
Υλικά
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 και 1/5 της κούπας γιαούρτι
- 1 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
- 2 βανίλιες
- Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει
Εκτέλεση
- Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Έπειτα ρίχνω το γιαούρτι, το γάλα που μέσα έχω διαλύσει την αμμωνία, το λάδι, τις βανίλιες, τη σόδα και λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα.
- Στη συνέχεια χωρίζω τη ζύμη μου σε δύο μπάλες.
- Ανοίγω ένα σχετικά χοντρό ορθογώνιο σχήμα, χαραζω λωρίδες και τις κόβω σε ρόμβους.
- Κάνω μια χαρακιά στον κάθε ρόμβο και σχηματιζω τα Ωτία περνώντας τη μια άκρη της ζύμης μέσα από τη χαρακιά που έκανα.
- Τηγανίζω σε μπόλικο λαδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αν τα θέλω πιο γλυκά τα πασπαλιζω με ζάχαρη άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou