Ποντιακά Ωτία

pontiaka otia

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΩΤΙΑ


Συνταγή από το παλιό τεφτέρι της μαμάς!


Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 και 1/5 της κούπας γιαούρτι
  • 1 κούπα γάλα 
  • 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
  • 2 βανίλιες
  • Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει

Εκτέλεση

  • Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Έπειτα ρίχνω το γιαούρτι, το γάλα που μέσα έχω διαλύσει την αμμωνία, το λάδι, τις βανίλιες, τη σόδα και λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη.
  • Αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  • Στη συνέχεια χωρίζω τη ζύμη μου σε δύο μπάλες.
  • Ανοίγω ένα σχετικά χοντρό ορθογώνιο σχήμα, χαραζω λωρίδες και τις κόβω σε ρόμβους.
  • Κάνω μια χαρακιά στον κάθε ρόμβο και σχηματιζω τα Ωτία περνώντας τη μια άκρη της ζύμης μέσα από τη χαρακιά που έκανα.
  • Τηγανίζω σε μπόλικο λαδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Αν τα θέλω πιο γλυκά τα πασπαλιζω με ζάχαρη άχνη.

pontiaka otia

Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou