Αφράτο κέικ φράουλας με τριμμένη σοκολάτα και υπέροχο γλάσο

Κέικ φράουλα

ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΑΣΟ


Υλικά για 28 φόρμα

  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο ή 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 4 αβγά μεγάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κουταλάκι κόκκινο χρώμα σε πάστα (προαιρετικά)
  • 200 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
  • 50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 

Για το Γλάσο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλας
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικης
  • ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τις πολτοποιημένες φράουλες, το αλεύρι και τέλος την τριμμένη κουβερτούρα πού την ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  3. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς Κελσίου στο αέρα, στη δεύτερη σχάρα, για 1 ώρα περίπου.
Για το Γλάσο
  1. Ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά και τη ζάχαρη την προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να φτάσουμε στην πυκνότητα του μελιού.

Κέικ φράουλαΚέικ φράουλα

Δημιουργός συνταγής: Dina Doriza

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget