ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΑΣΟ
Υλικά για 28 φόρμα
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο ή 250 γρ. ηλιέλαιο
- 4 αβγά μεγάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
- 1/2 κουταλάκι κόκκινο χρώμα σε πάστα (προαιρετικά)
- 200 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
- 50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το Γλάσο
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλας
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας νερό
- λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικης
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τις πολτοποιημένες φράουλες, το αλεύρι και τέλος την τριμμένη κουβερτούρα πού την ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς Κελσίου στο αέρα, στη δεύτερη σχάρα, για 1 ώρα περίπου.
- Ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά και τη ζάχαρη την προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να φτάσουμε στην πυκνότητα του μελιού.
Δημιουργός συνταγής: Dina Doriza
Ακολουθήστε μας στο Google News!