ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
Υλικά
- 1 μαργαρίνη η 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
- 5 αβγά μεγάλα
- 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
- 3 βανίλιες ή 1 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή ξύσμα
- 1 φακελάκι τρούφα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να λιώσει (αν βάλουμε λάδι χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λάδι σταδιακά).
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά και τις βανίλιες, συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα και μετά χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Το χτυπάμε λίγο ακόμα ίσα - ίσα να διαλυθεί το αλεύρι και προσθέτουμε την τρούφα.
- Το βάζουμε σε βουτυρωμένη 28άρα φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα (το ψήσιμο είναι πάντα ανάλογα με το φούρνο).
Δημιουργός συνταγής: Dina Doriza
Ακολουθήστε μας στο Google News!