ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΚΑΟ
Υλικά
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 αβγά μεγάλα
- 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια κρέμα.
- Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά - σιγά το λάδι για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μας.
- Ύστερα ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι.
- Βάζουμε το 1/3 από το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (Νο28) και αφού το στρώσουμε πασπαλίζουμε με μια σήτα λίγο κακάο μέχρι να καλυφθεί το μείγμα.
- Επαναλαμβάνουμε μια φορά ακόμα και τελειώνουμε με το μείγμα μας.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, στη δεύτερη θέση από κάτω για 45 με 50 λεπτά περίπου!
Ακολουθήστε μας στο Google News!