ΑΣΠΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ
Υλικά
Για το παντεσπάνι (για 30 νούμερο ταψί)
- 8 αβγά μεγάλα χωρισμένα
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
- τον χυμό από μισό λεμόνι μέτριο
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. μαρμελάδα κάστανο αραιωμένο
- 3 με 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 3 φυτικές κρέμες σε μεταλλικό κουτί χτυπημένες με 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουβερτούρα λιωμένη με 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και λίγο γάλα εβαπορέ.
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Ενδιάμεσα προσθέτουμε σιγά - σιγά το χυμό λεμονιού ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
- Αναμιγνύουμε στο μείγμα των αβγών το αλεύρι και τη μαρέγκα με μία μαρίζ, με απαλές κινήσεις.
- Το βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση για 40 με 45 λεπτά.
- Πριν το βγάλουμε καλό είναι να το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις πάτους.
- Βάζουμε τη βάση και αλείφουμε τη μισή μαρμελάδα.
- Στη συνέχεια στρώνουμε μία ποσότητα κρέμας, τοποθετούμε και τον δεύτερο πάτο και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.
- Κλείνουμε την τούρτα μας με τον τρίτο πάτο και αλείφουμε με την σαντιγί κρατώντας λίγο για τη διακόσμηση.
- Τέλος γαρνίρουμε με την λιωμένη κουβερτούρα.