Ατομικά Ψωμάκια πολύ αφράτα

ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ


Με αυτή τη ζύμη εκτός από ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε τυροπιτάκια, πίτσα, πίτες για σουβλάκι ή ό,τι άλλο θέλετε!


Υλικά

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
  • 1/3 κούπας αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου, ίσως και λίγο παραπάνω (ανάλογα το μέγεθος της κούπας)

Για το άλειμμα
  • 1 αυγό
  • λίγο σουσάμι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, τη μάγια, τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει χυλός και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μάγια.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
  4. Πλάθουμε τα ψωμάκια και τα αφήνουμε μα φουσκώσουν ξανά.
  5. Τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι εάν θέλουμε. Εγώ έβαλα στα μισά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.


Δημιουργός συνταγής: Kalliopi Lisgari

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget