Κέικ μπανάνας

Banana cake

ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ



Υλικά:

  • 2 μεσαία αυγά
  •  ½ πρέζα αλάτι
  •  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •  4 μεσαίες μπανάνες, ώριμες
  •  100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  •  200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  •  2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  •  170 γρ. κουβερτούρα
  •  70 γρ. καστανή ζάχαρη
  •  1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  •  Σιμιγδάλι ψιλό, για την φόρμα


Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα 2 αυγά, το αλάτι, την βανίλια, την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν οι μπανάνες
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες, τις λιώνουμε με το ιδικό σκεύος για πουρέ ή ένα πιρούνι, τις προσθέτουμε μέσα μαζί με το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί
  3. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κουβερτούρα χοντροκομμένη, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε
  4. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα τα στερεά μας υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα ή μια μαρίζ
  5. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ 35Χ12, αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι να πάει παντού, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 45-50 λεπτά μέχρι να βουτάμε ένα μαχαίρι μέσα και να βγαίνει στεγνό
  6. Άμα βγαίνει το μαχαίρι με λίγο σοκολάτα δεν πειράζει, το σημαντικό είναι να μην έχει ζύμη πάνω
  7. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά τουλάχιστον και σερβίρουμε

Tips:
  • Άμα δεν έχετε μίξερ, την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και στο χέρι με ένα σύρμα.
  • Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε όσο τον δυνατόν πιο ώριμες μπανάνες. Άμα έχουν μαυρίσει σε μερικά σημεία ακόμα καλύτερα.


Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget