ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
Υλικά
- 3 αυγά
- 180 γρ ζάχαρη
- 150 γρ σπορέλαιο
- 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 240 γρ αλεύρι
- 40 γρ κακάο
- 8 γρ μπέικιν πάουντερ
- 2 γρ σόδα
- Βανίλια
- Λίγο αλάτι
Κρέμα πατισερι
- 300 μλ γάλα
- 1 αυγό
- 80 γρ ζάχαρη
- 30 γρ κορν φλάουρ
- 25 γρ βούτυρο
- Βανίλια
Εκτέλεση
- Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα: Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε μία κατσαρόλα μέχρι να πήξει.
- Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
- Τη βάζουμε σε κορνέ και την αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, όχι πολύ.
- Προσθέτουμε με τη σειρά ολα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αδειάζουμε το μίγμα του κεΐκ σε μία φόρμα 28 εκατ.
- Στη συνέχεια παίρνουμε το κορνέ με την κρέμα και γεμίζουμε τη ζύμη με κρέμα.
- Βουλιάζουμε λίγο το κορνέ μέσα στη ζύμη και κάνουμε διαγώνιες γραμμές,
- Πρέπει να αδειάσουμε όλη την κρέμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 30 - 35 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Olha Pazyuk
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!