Κέικ με κρέμα πατισερί που λιώνει στο στόμα

Κέικ με κρέμα πατισερί

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ


Υλικά

  • 3 αυγά 
  • 180 γρ ζάχαρη 
  • 150 γρ σπορέλαιο 
  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό 
  • 240 γρ αλεύρι 
  • 40 γρ κακάο 
  • 8 γρ μπέικιν πάουντερ 
  • 2 γρ σόδα 
  • Βανίλια
  • Λίγο αλάτι 

Κρέμα πατισερι
  • 300 μλ γάλα 
  • 1 αυγό 
  • 80 γρ ζάχαρη 
  • 30 γρ κορν φλάουρ 
  • 25 γρ βούτυρο 
  • Βανίλια 


Εκτέλεση

  1. Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα: Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε μία κατσαρόλα μέχρι να πήξει.
  2. Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
  3. Τη βάζουμε σε κορνέ και την αφήνουμε στην άκρη.
  4. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, όχι πολύ. 
  5. Προσθέτουμε με τη σειρά ολα τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Αδειάζουμε το μίγμα του κεΐκ σε μία φόρμα 28 εκατ. 
  7. Στη συνέχεια παίρνουμε το κορνέ με την κρέμα και γεμίζουμε τη ζύμη με κρέμα.
  8. Βουλιάζουμε λίγο το κορνέ μέσα στη ζύμη και κάνουμε διαγώνιες γραμμές, 
  9. Πρέπει να αδειάσουμε όλη την κρέμα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 30 - 35 λεπτά.

Κέικ με κρέμα πατισερί

ΠΗΓΗ: Olha Pazyuk