Δίχρωμο ρεβανί

Δίχρωμο ραβανί

ΔΙΧΡΩΜΟ ΡΕΒΑΝΙ


Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό!


Υλικά

Για τη Βάση:
  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 6 κ.σ. φρυγανιά
  • 1 φλ. καφέ κονιάκ
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 1 κ.τσ. καρύδι τριμμένο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Για το Παντεσπάνι
  • 6 αυγά
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. σιμιγδάλι
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 βανίλιες

Για το Σιρόπι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό


Εκτέλεση

Για τη Βάση
  1. Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσεκτικά τη μαρέγκα.
  4. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κάνει λίγο κρούστα.

Για το Παντεσπάνι
  1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι με την ίδια διαδικασία της βάσης.
  2. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφού περάσουν τα 10 λεπτά και το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω.
  3. Το ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Για το Σιρόπι
  1. Βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και σιροπιάζουμε με ΚΡΥΟ σιρόπι το γλυκό μας ΧΛΙΑΡΟ.