ΔΙΧΡΩΜΟ ΡΕΒΑΝΙ
Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό!
Υλικά
Για τη Βάση:- 6 αυγά χωρισμένα
- 6 κ.σ. φρυγανιά
- 1 φλ. καφέ κονιάκ
- 1 κ.σ. μπέικιν
- 1 κ.τσ. καρύδι τριμμένο
- 1 κ.γλ. κανέλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
Για το Παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 6 κ.σ. σιμιγδάλι
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 βανίλιες
Για το Σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Για τη Βάση- Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσεκτικά τη μαρέγκα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κάνει λίγο κρούστα.
Για το Παντεσπάνι
- Φτιάχνουμε το παντεσπάνι με την ίδια διαδικασία της βάσης.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφού περάσουν τα 10 λεπτά και το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω.
- Το ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Για το Σιρόπι
- Βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και σιροπιάζουμε με ΚΡΥΟ σιρόπι το γλυκό μας ΧΛΙΑΡΟ.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!