ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Υλικά
- 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο
- 2 βανιλίτσες
- χυμός 1 λεμονιού
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλιά κακάο
- αραιωμένη σπιτική μαρμελάδα
- τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση
- Ανακατεύω με τον αυγοδάρτη τα 5 πρώτα υλικά και βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Τρίβω τα μπισκότα και αναμειγνύω με το βούτυρο και το κακάο.
- Τοποθετώ σε στρώσεις εναλλάξ την κρέμα με τα μπισκότα σε μπολάκια ή σε μεγάλο μπολ.
- Στολίζω από πάνω με σπιτική μαρμελάδα λευκόσαρκου ροδάκινου με λίγο τριμμένο μπισκοτάκι.
Credits:
Despina Kotsi
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ