ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑ ΑΦΡΟΣ!
Υλικά
Για τη ζύμη:- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 220 γρ. ηλιέλαιο
- 250 γρ. νερό
- 1 φακελάκι μαγιά 8 - 9 γρ.
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 700_750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. φέτα τριμμένη
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό χτυπημένο
Για το πασπάλισμα
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζουμε με τη σειρά που αναγράφονται τα υλικά της ζύμης, ανακατεύουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα σκεπασμένη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 70 γρ.
- Ανοίγουμε φυλλαράκια με τα δάχτυλα, βάζουμε μέσα τη φέτα και κλείνουμε.
- Χαράζουμε τα ψωμάκια και τα αφήνουμε για αλλά 15 λεπτά σκεπασμένα με πετσέτα.
- Μετά αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 - 25 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν αν θέλουμε μπορούμε να τα βάζουμε στην κατάψυξη.
ΠΗΓΗ: Μαρια Ροβιθακη