Γαριδομακαρονάδα

garidomakaronada

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκιες γαρίδες μεγάλες
  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 750 ml νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ούζο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 - 5 φύλλα βασιλικού


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και βγάζοντας το κέλυφος. Αφήνουμε την ουρά για ομορφιά.
  2. Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού χαράσσουμε τη ράχη της γαρίδας από την ουρά προς το κεφάλι για να αφαιρέσουμε το έντερο.
  3. Βάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών και το νερό.
  4. Καπακώνουμε και μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα μας σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  5. Σουρώνουμε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
  6. Ραντίζουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  7. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  8. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις αφήνουμε στην άκρη.
  9. Βάζουμε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά.
  10. Ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε 1 πρέζα ζάχαρη και 1 πρέζα μπούκοβο.
  11. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  12. Σβήνουμε με το ούζο.
  13. Όταν το ούζο εξατμιστεί, τρίβουμε τις τομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  14. Ρίχνουμε τον ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.
  15. Ανακατεύοντας συχνά και όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει, αλλά υπάρχει ακόμα λίγο υγρασία, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τις γαρίδες.
  16. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και τα βρασμένα λιγκουίνι.

garidomakaronada

ΠΗΓΗ: Vasia Zaglara


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget