ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Υλικά
(όλα τα υλικά μετριούνται σε κούπα δοσομετρητή των 250 ml)
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 1/2 κούπας ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κούπα γιαούρτι
- 2 βανίλιες
- 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή ή λευκή
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- ζάχαρη άχνη (για την επιφάνεια)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα 8 πρώτα υλικά για 4' μέχρι ν' αφρατέψουν και να διπλασιασθούν σε όγκο.
- Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Απλώνουμε το μισό μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένο ταψί 25 × 30 εκ. και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μίγμα των καρυδιών.
- Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.
- Ψήνουμε τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
- Όταν το γλυκό ψηθεί και κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.