Γιαουρτόπιτα γεμιστή με καρύδια

Γιαουρτόπιτα

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ


Συνοδεύει τέλεια καφέ αλλά τρώγεται και σκέτη, δύσκολο να μη δοκιμάσεις δύο κομμάτια!!


Υλικά

(όλα τα υλικά μετριούνται σε κούπα δοσομετρητή των 250 ml)
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή ή λευκή
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • ζάχαρη άχνη (για την επιφάνεια)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα 8 πρώτα υλικά για 4' μέχρι ν' αφρατέψουν και να διπλασιασθούν σε όγκο.
  2. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα. 
  3. Απλώνουμε το μισό μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένο ταψί 25 × 30 εκ. και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μίγμα των καρυδιών. 
  4. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα του κέικ. 
  5. Ψήνουμε τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
  6. Όταν το γλυκό ψηθεί και κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Γιαουρτόπιτα
Γιαουρτόπιτα

Credits:

Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ