ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Σας παρουσιάζω μια από τις καλύτερες συνταγές για Καρυδόπιτα νηστίσιμη ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας!!
Υλικά
(το ποτήρι είναι περιεκτικότητας 200 ml)
Για την Καρυδόπιτα
- 1 κουταλιά της σούπας σόδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 ποτήρι κονιάκ
- 2 ποτήρια καρύδια
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
Για το Σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/2 λεμόνι, το χυμό του
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της καρυδόπιτας σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί Νούμερο 26.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά!.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού και μόλις βγει η καρυδόπιτα από το φούρνο τη σιροπιάζουμε.