Καρυδόπιτα νηστίσιμη

karydopita

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ


Σας παρουσιάζω μια από τις καλύτερες συνταγές για Καρυδόπιτα νηστίσιμη ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας!!


Υλικά

(το ποτήρι είναι περιεκτικότητας 200 ml)
Για την Καρυδόπιτα
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 ποτήρι κονιάκ
  • 2 ποτήρια καρύδια
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

Για το Σιρόπι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό του
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της καρυδόπιτας σε ένα μπολ.
  2. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί Νούμερο 26.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά!.
  4. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού και μόλις βγει η καρυδόπιτα από το φούρνο τη σιροπιάζουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou