ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
Υλικά
- 1 ποτήρι του νερού λάδι, όχι γεμάτο (εγώ έβαλα 1/2 ελαιόλαδο - 1/2 ηλιέλαιο)
- 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι χονδρό
- 3/4 του ποτηριού του νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 1/4 του ποτηριού του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη καστανή
- 4 ποτήρια του νερού νερό
- ξύλο κανέλας
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα να πάρει μια βράση.
- Τραβάμε από τη φωτιά και ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.
- Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς σε μία μέτρια θερμοκρασία ώστε να μην μας καεί.
- Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή, το βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Στη συνέχεια το βάζουμε στην φόρμα μας.
Δημιουργός συνταγής: Dina Doriza
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!