Κοτόπουλο με πατάτες γιαχνί

chicken and potatoes

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ


Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • λίγο λευκό κρασί
  • 3 - 4 φρέσκες ντομάτες περασμένες από το μούλτι
  • μερικά ντοματίνια
  • 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη (προαιρετικά)
  • 4 - 5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κάθε στήθος κοτόπουλο σε 2 - 3 κομμάτια και τα σοτάρουμε καλά με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, ώστε να πάρει χρώμα.
  2. Σβήνουμε με κρασί λευκό, ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από το μούλτι, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό και σιγοβράζουμε.
  3. Περνάμε τις πατάτες από το τηγάνι να πάρουν χρώμα.
  4. Όταν έχει μισοβράσει το κοτόπουλο ρίχνουμε μερικά ντοματίνια και τις πατάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Τέλος ρίχνουμε προαιρετικά λίγη ρίγανη.


Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget