ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
Κουλουράκια καρότου με πανεύκολη ζύμη και με υλικά που έχουμε στο σπίτι.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 καρότα τριμμένα
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. νερό
- μισό ποτήρι κρασί λευκό (έβαλα ροζέ)
- 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα, τα υγρά υλικά και τέλος το αλεύρι. Γίνεται μια μαλακιά ζύμη.
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις, για 20 λεπτά περίπου.
- Γίνονται αφράτα και πολύ νόστιμα!
- Βγαίνουν 2 ταψιά της κουζίνας.
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni