Ζύμη για Πιτάκια - Κρουασανάκια αφρός!

Ζύμη για Πιτάκια

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ - ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΑΦΡΟΣ!


Υλικά

  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1,5 κυβάκι φρέσκια μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει


Εκτέλεση

  1. Ενεργοποιούμε τη μαγιά ανακατεύοντας την με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη και αφήνοντάς τη στην άκρη για ένα τέταρτο.
  2. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε ίσα που να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και ανοίγουμε φύλλο.
  5. Κόβουμε μεγάλα τρίγωνα, γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε και τυλίγουμε.
  6. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, με αντιστάσεις και αέρα για 15 λεπτά.
  8. Έκανα μερικά με φέτα και μπεσαμέλ και μερικά σκέτα να τα γεμίσουμε με πραλίνα.

Ζύμη για ΠιτάκιαΖύμη για ΠιτάκιαΖύμη για Πιτάκια

Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou