ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ - ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΑΦΡΟΣ!
Υλικά
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 1,5 κυβάκι φρέσκια μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
- Ενεργοποιούμε τη μαγιά ανακατεύοντας την με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη και αφήνοντάς τη στην άκρη για ένα τέταρτο.
- Έπειτα προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε ίσα που να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και ανοίγουμε φύλλο.
- Κόβουμε μεγάλα τρίγωνα, γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε και τυλίγουμε.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, με αντιστάσεις και αέρα για 15 λεπτά.
- Έκανα μερικά με φέτα και μπεσαμέλ και μερικά σκέτα να τα γεμίσουμε με πραλίνα.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou