ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
Απλό, εύκολο και γρήγορο φαγητό!
Υλικά
- 500 γρ Λιγκουίνι
- 1 ντομάτα
- 200 γρ ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 - 150 γρ φέτα
- μπούκοβο, ρίγανη, καπνιστή πάπρικα (ανάλογα τις γεύσεις)
- μαϊντανός
Εκτέλεση
- Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε λίγο λάδι, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, τη ντομάτα κομμένη σε φέτες και το σκόρδο σε φετάκια.
- Τοποθετούμε από πάνω τη φέτα χοντροκομμένη.
- Προσθέτουμε μπούκοβο, ρίγανη, καπνιστή πάπρικα και ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό.
- Βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα ντοματίνια και να λιώσει η φέτα.
- Παράλληλα βράζουμε τα λιγκουίνι 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Κρατάμε 1 κούπα νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε και σουρώνουμε.
- Μόλις ψηθούν τα ντοματίνια και η φέτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λιγκουίνι.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί, συμπληρώνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι, καπνιστή πάπρικα και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.