Λιγκουίνι με ψητή φέτα, ντοματίνια και καπνιστή πάπρικα

λιγκουίνι με φέτα

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ


Απλό, εύκολο και γρήγορο φαγητό!


Υλικά

  • 500 γρ Λιγκουίνι 
  • 1 ντομάτα 
  • 200 γρ ντοματίνια 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 100 - 150 γρ φέτα 
  • μπούκοβο, ρίγανη, καπνιστή πάπρικα (ανάλογα τις γεύσεις)
  • μαϊντανός


Εκτέλεση

  1. Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε λίγο λάδι, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, τη ντομάτα κομμένη σε φέτες και το σκόρδο σε φετάκια.
  2. Τοποθετούμε από πάνω τη φέτα χοντροκομμένη.
  3. Προσθέτουμε μπούκοβο, ρίγανη, καπνιστή πάπρικα και ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό.
  4. Βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα ντοματίνια και να λιώσει η φέτα.
  5. Παράλληλα βράζουμε τα λιγκουίνι 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  6. Κρατάμε 1 κούπα νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε και σουρώνουμε. 
  7. Μόλις ψηθούν τα ντοματίνια και η φέτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λιγκουίνι.
  8. Ανακατεύουμε όλα μαζί, συμπληρώνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  9. Σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι, καπνιστή πάπρικα και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ζυμαρικά με φέτα, ντοματίνια και πάπρικα

ΠΗΓΗ: Olha Pazyuk