ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη μακαρονάδα!
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- ελαιόλαδο
- σκόρδο, όσο μας αρέσει
- μπούκοβο γλυκό ή καυτερό, όσο θέλουμε
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κοφτές κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Το τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (προσέχουμε να μην μαυρίσει).
- Προσθέτουμε μπούκοβο γλυκό ή καυτερό ανάλογα με τα γούστα, λίγη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 2 κοφτές κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί.
- Στο διπλανό μάτι της κουζίνας βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν και τα σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε μέσα στο τηγάνι με το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα ζυμαρικά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή αφού προσθέσουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
- Αν δεν προσθέσουμε το τυρί η μακαρονάδα είναι νηστίσιμη.
Δημιουργός συνταγής: Geri Dako
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!