Μακαρονάδα με σκόρδο

ζυμαρικά με σκόρδο

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ


Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη μακαρονάδα!


Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ελαιόλαδο
  • σκόρδο, όσο μας αρέσει
  • μπούκοβο γλυκό ή καυτερό, όσο θέλουμε
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο.
  2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
  3. Το τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (προσέχουμε να μην μαυρίσει).
  4. Προσθέτουμε μπούκοβο γλυκό ή καυτερό ανάλογα με τα γούστα, λίγη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 2 κοφτές κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί.
  5. Στο διπλανό μάτι της κουζίνας βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν και τα σουρώνουμε.
  6. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε μέσα στο τηγάνι με το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  7. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα ζυμαρικά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή αφού προσθέσουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
  9. Αν δεν προσθέσουμε το τυρί η μακαρονάδα είναι νηστίσιμη.


Δημιουργός συνταγής: Geri Dako

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget