ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ, ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ!
Υλικά
- 2 κούπες λάδι
- 1 κουτάκι μπύρα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4 κούπες αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
- Καρύδια,
- μαρμελάδα (βερίκοκο)
Σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 3 κ.σ. μέλι
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- Ινδοκαρυδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και τη μπίρα, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Παίρνουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Βάζουμε μέσα στο κάθε μπαλάκι 1/2 κ.γ. μαρμελάδα και καρυδόψιχα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C , μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα μεθυσμένα να κρυώσουν.
- Ποτίζουμε το καθένα χωριστά με το σιρόπι, να είναι ζεστό.
- Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο το καθένα χωριστά.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou