Μεθυσμένα, τα υπέροχα νηστίσιμα σιροπιαστά γλυκάκια!

Μεθυσμένα, νηστίσιμα σιροπιαστά γλυκάκια

ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ, ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ!


Πολύ νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα γλυκάκια!!


Υλικά

  • 2 κούπες λάδι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Γέμιση
  • Καρύδια, 
  • μαρμελάδα (βερίκοκο)

Σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κ.σ. μέλι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Το βράζουμε για 10 λεπτά

  • Ινδοκαρυδο


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το λάδι σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και τη μπίρα, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Παίρνουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
  4. Βάζουμε μέσα στο κάθε μπαλάκι 1/2 κ.γ. μαρμελάδα και καρυδόψιχα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C , μέχρι να ροδίσουν.
  6. Αφήνουμε τα μεθυσμένα να κρυώσουν.
  7. Ποτίζουμε το καθένα χωριστά με το σιρόπι, να είναι ζεστό.
  8. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο το καθένα χωριστά.

Μεθυσμένα, νηστίσιμα σιροπιαστά γλυκάκιαΜεθυσμένα, νηστίσιμα σιροπιαστά γλυκάκια

Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou