Πορτοκαλόπιτα

portokalopita

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


Φτιάξτε αυτή την υπέροχα σιροπιασμένη και αρωματική Πορτοκαλόπιτα και όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή!


Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 γιαουρτάκι
  • 2 βανίλιες

Σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή χυμό


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα ξεραίνουμε ελαφρώς στο φούρνο, στους 100 βαθμούς.
  3. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  5. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
  6. Τέλος, περιχύνουμε σιγά - σιγά τη ΖΕΣΤΗ πορτοκαλόπιτα με το ΚΡΥΟ σιρόπι, παντού.

ΠΗΓΗ: Dimitris Xydias


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget