ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 γιαουρτάκι
- 2 βανίλιες
Σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή χυμό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα ξεραίνουμε ελαφρώς στο φούρνο, στους 100 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
- Τέλος, περιχύνουμε σιγά - σιγά τη ΖΕΣΤΗ πορτοκαλόπιτα με το ΚΡΥΟ σιρόπι, παντού.