ΡΕΒΑΝΙ - ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ!
Η γεύση του? Καρυδόπιτα και ραβανί μαζί στον ουρανίσκο!!
Υλικά
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι γιαούρτι
- 1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
- 3 βανίλιες
- 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σόδα μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Σιρόπι
- 4 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 1 φέτα λεμόνι
- λίγο λικέρ
Εκτέλεση
Για το Σιρόπι
Για το Γλυκό
- Βράζουμε για 10 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και όταν το σβήσουμε ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Για το Γλυκό
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη σόδα με τον χυμό λεμονιού και το σιμιγδάλι.
- Ρίχνουμε το μισό μίγμα σε μια δεύτερη λεκάνη και ρίχνουμε μέσα τα καρύδια την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Στο άλλο μισό ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Σε λαδωμένο ταψί, αδειάζουμε πρώτα το σκούρο μίγμα και μετά με ένα κουτάλι στρώνουμε το ραβανί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε με ΧΛΙΑΡΟ σιρόπι το ΧΛΙΑΡΟ γλυκό.
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni