Ρεβανί - Καρυδόπιτα δύο σε ένα!

Ραβανί - Καρυδόπιτα

ΡΕΒΑΝΙ - ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ!


Η γεύση του? Καρυδόπιτα και ραβανί μαζί στον ουρανίσκο!!


Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι γιαούρτι
  • 1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σόδα μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι

Σιρόπι
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 φέτα λεμόνι
  • λίγο λικέρ


Εκτέλεση

Για το Σιρόπι
  1. Βράζουμε για 10 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και όταν το σβήσουμε ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Για το Γλυκό
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά.
  2. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη σόδα με τον χυμό λεμονιού και το σιμιγδάλι.
  4. Ρίχνουμε το μισό μίγμα σε μια δεύτερη λεκάνη και ρίχνουμε μέσα τα καρύδια την κανέλα και το γαρίφαλο.
  5. Στο άλλο μισό ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  6. Σε λαδωμένο ταψί, αδειάζουμε πρώτα το σκούρο μίγμα και μετά με ένα κουτάλι στρώνουμε το ραβανί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
  8. Σιροπιάζουμε με ΧΛΙΑΡΟ σιρόπι το ΧΛΙΑΡΟ γλυκό.

Ραβανί - ΚαρυδόπιταΡαβανί - Καρυδόπιτα

Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget