ΡΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Γρηγόρη ζύμη για γλυκά και μπουρέκια.
Δεν χρειάζεται να την αφήσουμε να φουσκώσει
Υλικά
Για την κρέμα:- 250 ml γάλα
- 4 – 5 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κορν φλάουρ με γεύση βανίλιας
- 2 βανίλιες
- 2 κρόκους αυγό
- 250 ml ζεστό γάλα
- 22 γρ. φρέσκια μαγιά
- 3 κ.σ. ζάχαρη ή και λίγη περισσότερη, ανάλογα τα γούστα
- 500 γρ αλεύρι για τσουρέκια (εδώ είναι το 550)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
- 100 ml λάδι
- 1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα για να κρυώνει.
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους.
- Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε μέσα και το μίγμα από το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντας αφήνουμε να βράσουν λίγο, στο μέτριο όχι σε δυνατή φωτιά για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
- Αφήνουμε να πήξει η κρέμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα σκεπασμένη με μεμβράνη.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στη λεκάνη του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά μετά
- Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το αλάτι, τον κρόκο και το λάδι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί για 4 - 5 λεπτά.
- Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε να φουσκώσει.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε σε φύλλα σαν γλώσσες.
- Βάζουμε στην κάτω άκρη 2 κ.σ. από την κρέμα, κόβουμε επάνω 3 - 4 φορές, τυλίγουμε σε ρόλο και το αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στο τρίτο συρτάρι της σχάρας ή στη μέση, για 15 - 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Εμένα σε 15 λεπτά ήταν έτοιμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.