ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, CHEDDAR SAUCE ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
Υλικά:
Για το κοτόπουλο:- 100 - 150 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι χονδρό
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- Κύμινο
Για την cheddar sauce:
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- Μπούκοβο
- 500 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 γρ. cheddar τριμμένο
Για τη σάλτσα δυόσμου:
- 8 γρ. φύλλα δυόσμου
- ½ σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Κόκκους πιπεριού
- Μπούκοβο
- 10 γρ. ντομάτα
- 15 ml ελαιόλαδο
- 10 γρ. γραβιέρα
Για τη σύνθεση:
- 3 φέτες του τοστ, φρυγανισμένες
- Ντομάτα
- Μαρούλι
Εκτέλεση:
Για το κοτόπουλο:- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα καρυκεύματα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω στο τηγάνι και ψήνουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Άμα το έχουμε κόψει σε πολύ χοντρά κομμάτια μπορεί να χρειαστεί παραπάνω ψήσιμο.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Για την cheddar sauce:
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει.
- Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο μπούκοβο, ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μικρό ζυμαράκι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα σε 4-5 δόσεις. Μόλις απορροφήσει την πρώτη δόση και σφίξει το μείγμα τότε προσθέτουμε την επομένη και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
- Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα, τραβάμε από την φωτιά, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, το cheddar και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στην cheddar sauce και αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά να κρυώσει.
Για τη σάλτσα δυόσμου:
- Σε ένα γουδί βάζουμε μέσα τον δυόσμο, το σκόρδο, αλάτι, κόκκους πιπεριού, μπούκοβο και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα έλαια του δυόσμος.
- Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την γραβιέρα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να βγει ένα ωραίο μείγμα.
Για τη σύνθεση:
- Παίρνουμε μια φέτα του τοστ, την αλείφουμε με τα ¾ από την σάλτσα δυόσμου, τοποθετούμε από πάνω την ντομάτα και λίγο από το κοτόπουλο.
- Παίρνουμε την δεύτερη φέτα του τοστ, αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα δυόσμου και από την ίδια πλευρά καπακώνουμε το σάντουιτς.
- Πάνω στην δεύτερη φέτα του τοστ αλείφουμε λίγο cheddar sauce, βάζουμε από πάνω λίγο ακόμα κοτόπουλο και μαρούλι.
- Παίρνουμε την τρίτη φέτα, αλείφουμε λίγο ακόμα cheddar sauce, κλείνουμε το σάντουιτς, κόβουμε στην μέση και σερβίρουμε με έξτρα cheddar sauce στο πλάι.
Tips:
- Για να φρυγανίσουμε τις φέτες του τοστ 2 επιλογές που έχουμε είναι είτε να τις βάλουμε στην τοστιέρα ή στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
- Η cheddar sauce διατηρείτε σε βάζο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.
- Την σάλτσα δυόσμου μπορούμε να την κάνουμε και στο multi για ευκολία, αλλά είναι προτιμότερο στο γουδί για πιο ωραία υφή.