ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Υπέροχα σπιτικά ρολά κανέλας με φύλλο σφολιάτας, καρύδια και σταφίδες
Σιρόπι
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 4 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη
- 1 γεμάτη κ.σ κανέλα
- καρύδι χονδροκοπανισμένο
- σταφίδες ξανθές και μαύρες
- καυτό βούτυρο γάλακτος
Σιρόπι
- 2,5 φλυτζάνες ζάχαρη
- 2 φλυτζάνες νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- σταγόνες από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τις 4 κ.σ. βούτυρο γάλακτος και τη ζάχαρη ώστε να αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε μια γερή κ.σ. κανέλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα μίγμα αφράτο και λείο.
- Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε καλά με το παραπάνω μείγμα.
- Επάνω σκορπάμε με το χέρι να πάει παντού καρύδι χοντροκοπανισμένο και σταφίδες ξανθές και μαύρες.
- Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες πάχους δύο δακτύλων.
- Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένα φορμάκια αλουμινένια ή σε φόρμα για μάφινς.
- Τα περιλούζουμε με καυτό βούτυρο γάλακτος και τα ψήνουμε στους 150°, πάνω - κάτω αντιστάσεις έως ότου ροδίσουν.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και ένα ξυλάκι κανέλας.
- Μετράμε από το σημείο βρασμού 5 ή 6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά αφού ρίξουμε σταγόνες από μισό λεμόνι.
- Μόλις βγουν τα ρολάκια κανέλας τα περιλούζουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στην άκρη.
- Μόλις μισοκρυώσουν τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!