Σιροπιαστά ρολάκια κανέλας με σφολιάτα

ρολάκια κανέλας με σφολιάτα, καρύδια και σταφίδες

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


Υπέροχα σπιτικά ρολά κανέλας με φύλλο σφολιάτας, καρύδια και σταφίδες


Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 φλυτζάνα ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κ.σ κανέλα
  • καρύδι χονδροκοπανισμένο
  • σταφίδες ξανθές και μαύρες
  • καυτό βούτυρο γάλακτος

Σιρόπι
  • 2,5 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνες νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • σταγόνες από 1/2 λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τις 4 κ.σ. βούτυρο γάλακτος και τη ζάχαρη ώστε να αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε μια γερή κ.σ. κανέλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα μίγμα αφράτο και λείο.
  2. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε καλά με το παραπάνω μείγμα.
  3. Επάνω σκορπάμε με το χέρι να πάει παντού καρύδι χοντροκοπανισμένο και σταφίδες ξανθές και μαύρες.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες πάχους δύο δακτύλων.
  5. Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  6. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένα φορμάκια αλουμινένια ή σε φόρμα για μάφινς.
  7. Τα περιλούζουμε με καυτό βούτυρο γάλακτος και τα ψήνουμε στους 150°, πάνω - κάτω αντιστάσεις έως ότου ροδίσουν.
  8. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και ένα ξυλάκι κανέλας.
  9. Μετράμε από το σημείο βρασμού 5 ή 6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά αφού ρίξουμε σταγόνες από μισό λεμόνι.
  10. Μόλις βγουν τα ρολάκια κανέλας τα περιλούζουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στην άκρη.
  11. Μόλις μισοκρυώσουν τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.


Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget