ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Ένας απίθανος συνδυασμός!Υλικά (για 28 νούμερο φόρμα για κέικ)
(Το φλιτζάνι που χρησιμοποίησα είχε χωρητικότητα 240 μλ)- 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού κακαο
- 5 αβγά μεγάλα
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό φρέσκο πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 καψουλα βανίλια
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 50 γρ τριμμένη κουβερτούρα
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
- Ύστερα προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό και τα στερεά υλικά που τα έχουμε περάσει από τη σήτα.
- Τα ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ενωθούν και βάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση, στην πρώτη θέση για 1 ώρα περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Dina Doriza
Ακολουθήστε μας στο Google News!