Σοκολατένιο Κέικ με πορτοκαλί

Κέικ σοκολάτα με πορτοκάλι

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ένας απίθανος συνδυασμός!

Υλικά (για 28 νούμερο φόρμα για κέικ)

(Το φλιτζάνι που χρησιμοποίησα είχε χωρητικότητα 240 μλ)
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού κακαο
  • 5 αβγά μεγάλα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 καψουλα βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 50 γρ τριμμένη κουβερτούρα
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
  2. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό και τα στερεά υλικά που τα έχουμε περάσει από τη σήτα.
  3. Τα ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ενωθούν και βάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση, στην πρώτη θέση για 1 ώρα περίπου.

Κέικ σοκολάτα με πορτοκάλιΚέικ σοκολάτα με πορτοκάλιΚέικ σοκολάτα με πορτοκάλι

Δημιουργός συνταγής: Dina Doriza

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget