Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με το ελαιόλαδο.
Χοντροκόβουμε το σέλερι και το κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε για 7 - 8 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές σε κυβάκια, την πανσέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.
Καπακώνουμε και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 10 - 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, έτσι ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι βαλσάμικο και το μέλι, αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και αφαιρούμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με λίγη ρίγανη και φρέσκο ελαιόλαδο.
Tips:
Άμα θέλουμε να πάρει πιο ωραίο χρώμα η πανσέτα, μπορούμε να την ψήσουμε στην αρχή μόνη της σε ένα τηγάνι.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!