ΤΟΥΡΤΑ MARS
Υλικά
Για το Παντεσπάνι- 3 αυγά
- 140 γρ ζάχαρη
- 75 γρ σπορέλαιο
- 75 ml γάλα
- 170 γρ αλεύρι
- 30 γρ κακάο
- 7 γρ μπέικιν πάουντερ
- Ό,τι σιρόπι θέλετε και σας αρέσει για να βρέξετε το παντεσπάνι
Για την Καραμέλα
Για το Γλάσο Σοκολάτας
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ βούτυρο
- 180 ml ζεστή κρέμα γάλακτος
Για την Κρέμα
- 200 ml ζεστή κρέμα γάλακτος
- 200 γρ κουβερτούρα.
- 300 γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος
Για το Γλάσο Σοκολάτας
- 150 ml ζεστή κρέμα γάλακτος
- 200 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για το Παντεσπάνι
Για την Καραμέλα
Για την Κρέμα
Για το Γλάσο Σοκολάτας
Συναρμολόγηση
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε απαλά, τοποθετούμε σε φόρμα 20 εκατοστών στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 - 35 λεπτά.
Για την Καραμέλα
- Λιώνουμε τη ζάχαρη.
- Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε γρήγορα και καλά και στο τέλος προσθέτουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε για περίπου 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την Κρέμα
- Στη ζέστη κρέμα γάλακτος λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
- Μετά χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το μίγμα σοκολάτα - κρέμα.
Για το Γλάσο Σοκολάτας
- Μέσα στη ζέστη κρέμα γάλακτος λιώνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους.
- Βάζουμε τον πρώτο δίσκο στη βάση και σιροπιάζουμε με ό,τι σιρόπι θέλουμε.
- Απλώνουμε την κρέμα και αφήνοντας περίπου 2εκ. από την άκρη.
- Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε καραμέλα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και επαναλαμβάνουμε.
- Σκεπάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και επαναλαμβάνουμε.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτα.
- Στολίσουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.