ΤΡΟΥΦΑ ΙΘΑΚΗΣ
Υλικά
Για το παντεσπάνι:- 6 αυγά μεγάλα χωρισμένα
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- χυμός από μισό λεμόνι
Για την κρέμα:
- 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
- 1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό
- 3 αυγά
- 7 κ.σ. κακάο
- 1 λίτρο γάλα
- βανίλια
Για επάλειψη:
- τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμη.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Αναμειγνύουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων και το αλεύρι με μια κουτάλα.
- Στρώνουμε σε ταψί διαμέτρου 30εκ. λαδόκολλα, το βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση για περίπου 40 λεπτά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
- Την βάζουμε όπως είναι καυτή στο παντεσπάνι για να τραβήξει.
- Κόβουμε το παντεσπάνι στα δυο, οριζόντια.
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα.
- Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας.
- Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω.
- Με το υπόλοιπο της κρέμας καλύπτουμε ομοιόμορφα το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της τούρτας. Δεν πρέπει να κρυώσει η κρέμα γιατί δεν θα κολλάει η τρούφα.