ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ Ή ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΛΙΑΣ
Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι!Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι (ένα δάχτυλο λιγότερο)
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 2 και 1/3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- λίγο φιστίκι Αιγίνης για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι με το νερό, τα 2 ποτήρια ζάχαρη (την υπόλοιπη θα την χρησιμοποιήσουμε αργότερα) και την κανέλα να πάρει μια βράση.
- Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα να ζεστάνει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και το γυρίζουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
- Προσέχουμε να ανακατεύουμε συνεχώς ώστε μην μας καεί!
- Ύστερα τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Στη συνέχεια την ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να γίνει μια μάζα.
- Ύστερα το στρώνουμε σε μία φόρμα.
Credits:
Dina DorizaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ