ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αλμυρά μάφινς με τυρί και ζαμπόν!
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- 75 γραμμάρια τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλογραβιέρα κτλ)
- 100 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
- αλάτι,
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το αλεύρι.
- Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν.
- Βουτυρώνουμε τα φορμάκια ή τη φόρμα για muffins και τις γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και μέχρι να πάρουν χρώμα.