Αλμυρό Νηστίσιμο Κέικ με ελιές και κόκκινη πιπεριά

Αλμυρό νηστίσιμο cake

ΑΛΜΥΡΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι του νερού ελιές κομμένες
  • 1 ποτήρι του νερού κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 ποτήρι του νερού νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή, 9 γρ.
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη.
  2. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τη μαγιά που την έχουμε διαλύσει με το μισό ποτήρι χλιαρό νερό και τη ζάχαρη.
  3. Το αφήνουμε δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, η ζύμη είναι πολύ μαλακή.
  5. Το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για περίπου μιάμιση ώρα να φουσκώσει.
  6. Στην συνέχεια λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
  7. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Κατερινα Στεργιου, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget