ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά για περίπου 20 ελιοπιτάκια
(το ποτήρι είναι χωρητικότητας 250 ml)- 1 ποτήρι ελιές μαύρες, κομμένες
- 1 ποτήρι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ολόκληρο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ξερό
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 ποτήρια (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. πορτοκαλάδα squash*
- λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πρώτα κόβω τις ελιές, τον κόλιανδρο, το κρεμμυδάκι και τρίβω και το ξερό κρεμμύδι.
- Τα ρίχνω όλα σε μια λεκάνη με το αλεύρι τελευταίο και ζυμώνω να ενωθούν καλά τα υλικά μου.
- Πλάθω μπαλίτσες περίπου 40 γρ. η κάθε μία.
- Αλείφω την επιφάνεια τους με πορτοκαλάδα squash kαι βάζω και λίγο σουσάμι.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου μισή ώρα.*Squash είναι μια πορτοκαλάδα σαν σιρόπι και την αραιώνουμε με νερό όταν είναι να την πιούμε. Εδώ απλά αλείφουμε με αυτήν αδιάλυτα. Δεν είναι απαραίτητο όμως.
ΠΗΓΗ: Basw Basileiou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!