Focaccia

Φοκάτσια

FOCACCIA


Μοσχομυρίζει το σπίτι!


Υλικά:

  • 400 ml χλιαρό νερό
  • 550 γραμμάρια Αλεύρι τύπου 00, υπάρχει στα σούπερ μάρκετ σε πράσινη συσκευασία είναι αλεύρι για πίτσα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • αλάτι
  • 8 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο, περίπου 2 κουταλιές της σούπας
  • δεντρολίβανο
  • άνθος αλατιού
  • πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • λίγη ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό (προς ζεστό) νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για κανένα τέταρτο.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Θα γίνει σαν χυλός.
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4 ώρες να φουσκώσει.
  4. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί με αρκετό ελαιόλαδο και ρίχνουμε ελαιόλαδο και πάνω από τη ζύμη.
  5. Αφήνουμε για άλλη μία ώρα να ανέβει.
  6. Κάνουμε με τα χέρια μας τα χαρακτηριστικά βαθουλώματα, απλώνουμε λίγο άνθος αλατιού, δεντρολίβανο, ντοματίνια, λίγη ρίγανη και τις ελιές.
  7. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


ΦοκάτσιαΦοκάτσιαΦοκάτσια

Δημιουργός συνταγής: Geri Dako

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget