FOCACCIA
Μοσχομυρίζει το σπίτι!
Υλικά:
- 400 ml χλιαρό νερό
- 550 γραμμάρια Αλεύρι τύπου 00, υπάρχει στα σούπερ μάρκετ σε πράσινη συσκευασία είναι αλεύρι για πίτσα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- αλάτι
- 8 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο, περίπου 2 κουταλιές της σούπας
- δεντρολίβανο
- άνθος αλατιού
- πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό (προς ζεστό) νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για κανένα τέταρτο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Θα γίνει σαν χυλός.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4 ώρες να φουσκώσει.
- Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί με αρκετό ελαιόλαδο και ρίχνουμε ελαιόλαδο και πάνω από τη ζύμη.
- Αφήνουμε για άλλη μία ώρα να ανέβει.
- Κάνουμε με τα χέρια μας τα χαρακτηριστικά βαθουλώματα, απλώνουμε λίγο άνθος αλατιού, δεντρολίβανο, ντοματίνια, λίγη ρίγανη και τις ελιές.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγής: Geri Dako
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!