Γαριδομακαρονάδα

Garidomakaronada

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Υλικά

  • Γαρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 κρασοπότηρο ούζο
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας 
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • 1 πακέτο λιγκουίνι


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τις γαρίδες αλλά αφήνω μερικές ολόκληρες.
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω πρώτα τις ολόκληρες γαρίδες και μετά τις καθαρισμένες και από τις δύο μεριές.
  3. Τις βγάζω και αφήνω στην άκρη.
  4. Συνεχίζω σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Μόλις μαλακώσουν προσθέτω τις ντομάτες, αφήνω λίγο να πιουν τα υγρά τους και σβηνω με το ούζο.
  6. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό.
  7. Αφήνω να πάρει μια βράση, προσθέτω τις καθαρισμένες γαρίδες και αφήνω 4 - 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  8. Βράζω τα λιγκουινι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  9. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα λιγκουινι και τα προσθέτω στη σάλτσα.
  10. Ανακατεύω και σερβίρω με τις γαρίδες που άφησα στην άκρη και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.