
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ
Λατρεύω αυτά τα γεμιστά μπισκότα.
Σήμερα έκανα με δύο διαφορετικές γεύσεις, χουρμάδες με καρύδια και αποξηραμένα βερίκοκα με καρύδια.
Πραγματικά έχουν γίνει πολύ νόστιμα και τραγανά, η ζύμη είναι απίστευτα νόστιμη.
Την άλλη φορά θα δοκιμάσω με μαρμελάδα και καρύδια ή Μερέντα
Υλικά
- 550 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 βανιλίνη
- ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του μαχαιριού)
- 200 γρ. creme fraiche
- 2 κρόκους αυγών
Για γέμιση
- 400 γρ. χουρμάδες
- 40 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καρύδια
- 3 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τρίβουμε το μείγμα καλά με τα χέρια (βάζουμε οπωσδήποτε γάντια για να μη λιώσει υπερβολικά το βούτυρο) ή με μια σπάτουλα.
- Μετά προσθέτουμε τη βανιλίνη, ελάχιστο αλάτι, την creme fraiche, τους κρόκους και τα ανακατεύουμε όλα καλά.
- Αφήνουμε στην άκρη μεχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση η οποία μπορεί να είναι οποιαδήποτε της αρεσκείας μας (Μερέντα, μαρμελάδα ή αυτήν που έκανα εγώ).
Για τη γέμιση
- Βάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για ένα τέταρτο.
- Μετά τους στραγγίζουμε καλά και τους βάζουμε στο μπλέντερ με το βούτυρο, τα καρύδια και το κακάο και τα χτυπάμε καλά.
- (Επειδή σήμερα ήθελα και λίγα με αποξηραμένα βερίκοκα τη γέμιση με χουρμάδες την έκανα σε μικρότερη ποσότητα).
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια περίπου 30 γρ το καθένα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.