Κοτόπουλο κρασάτο με πιλάφι

Κοτόπουλο κρασάτο

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ


Υλικά

  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
  • λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • λίγο μπούκοβο
  • κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και τα μανιτάρια.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόκκους μπαχάρι, λίγο μπούκοβο, το φύλλο δάφνης, το ξύλο κανέλας και λίγη πάπρικα.
  5. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο ζουμάκι από το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό με πιλάφι με μικρά κομματάκια πιπεριάς.


Δημιουργός συνταγής: Ανδριάνα Μεϊντανά

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget