ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ
Υλικά
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
- λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- λίγο μπούκοβο
- κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και τα μανιτάρια.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόκκους μπαχάρι, λίγο μπούκοβο, το φύλλο δάφνης, το ξύλο κανέλας και λίγη πάπρικα.
- 10 λεπτά πριν το βγάλουμε, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο ζουμάκι από το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε το φαγητό με πιλάφι με μικρά κομματάκια πιπεριάς.
Δημιουργός συνταγής: Ανδριάνα Μεϊντανά
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!