Κουλουράκια λεμονιού

Κουλουράκια λεμόνι

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Αφράτα και αρωματικά!


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 330 γρ. ηλιέλαιο
  • 1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες, κάψουλες
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 

  • χτυπημένο αυγό για το άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες στο μίξερ.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι.
  3. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και το ξύσμα.
  4. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κουλουράκια και αλείφουμε με αυγό.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 λεπτά.
  6. Βγαίνουν 120 τεμάχια
  7. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να λαδώνεις τα χέρια σου συνέχεια γιατί η ζύμη κολλάει πολύ.

ΠΗΓΗ: Κωνσταντινιά ΠΚ (συνταγή),  Βικη Αναματερου (εκτέλεση),  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget