ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Αφράτα και αρωματικά!
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- 3 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 330 γρ. ηλιέλαιο
- 1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 3 βανίλιες, κάψουλες
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- χτυπημένο αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και το ξύσμα.
- Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κουλουράκια και αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 λεπτά.
- Βγαίνουν 120 τεμάχια
- Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να λαδώνεις τα χέρια σου συνέχεια γιατί η ζύμη κολλάει πολύ.
ΠΗΓΗ: Κωνσταντινιά ΠΚ (συνταγή), Βικη Αναματερου (εκτέλεση), ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ