ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά
(Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των 200 ml)
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη σε λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, ανακατεύουμε πρώτα με σύρμα και στη συνέχεια αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!
- Πλάθουμε σε ίσα κορδόνια και φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά ή για 15 λεπτά αν τα προτιμάμε τραγανά.