Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Κουλουράκια πορτοκαλιού

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υλικά

(Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των 200 ml)
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη σε λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, ανακατεύουμε πρώτα με σύρμα και στη συνέχεια αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  4. Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!
  5. Πλάθουμε σε ίσα κορδόνια και φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά ή για 15 λεπτά αν τα προτιμάμε τραγανά.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget