Κουλουράκια πορτοκαλιού

Κουλουράκια με πορτοκάλι

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υλικά

(Το ποτήρι είναι 210 γρ)
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 3/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
  • το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 3 βανίλιας
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι Μάννα
  • κρόκο αυγού χτυπημένο για το άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το καλαμπέλαιο, το ξύσμα, τις βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  3. Το αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο.
  5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου με αέρα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.

ΠΗΓΗ: Αφροδίτη Λόκου



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget