Κρέμα βανίλια - φράουλα με άρωμα μαστίχας

Κρέμα βανίλια - φράουλα

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ


Υλικά

  • 4 ποτήρια γάλα φρέσκο πλήρες
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 10 φράουλες
  • 1 σαντιγί Γιώτης Garni βανίλιας
  • 1 ποτήρι γάλα για τη σαντιγί
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μαστίχα αλεσμένη (ΜΟΝ ΑΜΙ)
  • 1 κ.σ. βούτυρο ψωμιού


Εκτέλεση

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά.
  2. Μόλις ξεκινήσει να πήζει λίγο η κρέμα προσθέτω σιγά - σιγά το χτυπημένο αυγό και ανακατεύω συνεχώς πολύ καλά μέχρι να είναι έτοιμη η κρέμα.
  3. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και τη μαστίχα.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ βάζω λίγο γάλα, το κονιάκ και το ανθόνερο και βουτάω τα σαβαγιάρ ένα - ένα.
  5. Τα κόβω σε κομμάτια και τα βάζω στα μπολ μαζί με τις κομμένες φράουλες.
  6. Ρίχνω από πάνω την κρέμα.
  7. Χτυπάω τη σαντιγί με 1 ποτήρι γάλα και την βάζω πάνω από την κρέμα. 
  8. Διακοσμώ με τις υπόλοιπες φράουλες.


Credits:

Basw Basileiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ