ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
Υλικά
- 4 ποτήρια γάλα φρέσκο πλήρες
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 αυγό
- 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 10 φράουλες
- 1 σαντιγί Γιώτης Garni βανίλιας
- 1 ποτήρι γάλα για τη σαντιγί
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. ανθόνερο
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μαστίχα αλεσμένη (ΜΟΝ ΑΜΙ)
- 1 κ.σ. βούτυρο ψωμιού
Εκτέλεση
- Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά.
- Μόλις ξεκινήσει να πήζει λίγο η κρέμα προσθέτω σιγά - σιγά το χτυπημένο αυγό και ανακατεύω συνεχώς πολύ καλά μέχρι να είναι έτοιμη η κρέμα.
- Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και τη μαστίχα.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζω λίγο γάλα, το κονιάκ και το ανθόνερο και βουτάω τα σαβαγιάρ ένα - ένα.
- Τα κόβω σε κομμάτια και τα βάζω στα μπολ μαζί με τις κομμένες φράουλες.
- Ρίχνω από πάνω την κρέμα.
- Χτυπάω τη σαντιγί με 1 ποτήρι γάλα και την βάζω πάνω από την κρέμα.
- Διακοσμώ με τις υπόλοιπες φράουλες.
Credits:
Basw BasileiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ